سیب زمینی معجزه گر [ March 10, 2008 ]
سیب زمینی با نام علمی سولانوم توبروسوم (Solanum Tuberosum) گیاهی یك ساله است كه برای نخستین بار ملاحان اسپانیولی آن را در كشور پرو یافتند و در سال ۱۵۵۰ میلادی سیب زمینی رابه همراه خود به اروپا آوردند. گل و برگ سیب زمینی به علت داشتن سم «سولانین » مصرف چندانی ندارد و در واقع غده زیرزمینی آن است كه به سیب زمینی مشهور شده است و ارزش غذایی دارد. این ماده غذایی سرشار از ویتامین های B و C است و به طور كلی از سبزی های سالم و مغذی به شمار می رود. از مهم ترین خواص سیب زمینی كمك به درمان زخم معده است . آب سیب زمینی خام نیز به همین منظور تجویز شده است. مصرف آن برای افراد مبتلا به رماتیسم، درد مفاصل و ضعف اعصاب بسیار مفید خواهد بود. از آنجا كه این سبزی مغذی، حاوی ویتامین C است به افرادی كه با كمبود این ویتامین مواجه هستند، توصیه می شود آن را به صورت خام رنده كنند و به همراه سالاد بخورند.
البته سیب زمینی علاوه بر ویتامین C حاوی ویتامین های B،A و عناصر كلسیم ، پتاسیم، منیزیم، فسفر و آهن نیزهست و چون كم چرب و كم نمك است ، براحتی می توان از آن در رژیم های غذایی كم نمك استفاده كرد. هنگام پخت سیب زمینی مقداری از ویتامین های آن از دست می رود، بنابراین بهترین روش پخت آن تنوری كردن با پوست یا آب پزكردن است. جالب است بدانیم پوست كندن سیب زمینی قبل از طبخ حدود ۵ الی ۱۰ درصد ویتامین C موجود در آن را از بین می برد. علاوه بر بهره غذایی از سیب زمینی می توان آن را در موارد دیگری نیز استفاده كرد. مثلاً زمانی كه آبگوشت یا آش شور شده باشد سیب زمینی به كمك آشپز می آید. همچنین برای از بین بردن رسوب و املاح آهكی كتری و سماور می توان پوست سیب زمینی را در آن جوشاند. درد سوختگی را هم می توان با قراردادن یك برش از سیب زمینی بر محل سوختگی تا حدودی تسكین داد.
یادداشت: روزنامه ايران
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر