باز دوباره تردیدهای همیشگی، انگار دلم پیش نمی ره. دوست دارم یک مقدار فکر کنم. چرا اینقدر عجله کنم بهتر بازم صبر کنم تا یک مورد بهتری برام پیدا بشه. نکنه بعد از ازدواجم پشیمان بشم. نکنه بعداً متوجه بشم همونی نیست که فکرش رو می کردم. وای نه. بهتره کمی دیگه صبر کنم." از خانواده ام خواستم تا ازشون مهلت بگیرن برای فکر کردن بیشتر و آنها جواب دادن که بعد از این همه صحبت و بررسی و تحقیق و فکر هنوزم می خوان فکر کنن؟ خب ...
حالا یک هفته ای وقت دارم تا فکر کنم و جواب رو بدم. خدای من چقدر تصمیم گیری سخته. الان چند روزی می گذره اما هنوز نتونستم تصمیم بگیرم. دختر بیچاره رو بگو که منتظر جواب منه. اصلاً نمی دونه دلیل این وقفه چیه؟ راستش رو بخواید خودم هم نمی دونم. همیشه توی تصمیم گیری کند بودم و حالا که وضعیت حساس تره متاسفانه برای من سخت تر شده .هر جا میرم خواستگاری آخرش به دلایلی از تصمیم قطعی منصرف می شم. نه بهتره عجله نکنم شاید موردهای بهتری برام پیش بیاد. پس زنگ میزنم و انصرافم رو اعلام می کنی. مادرم میگه دیگه برات دنبال دختر نمی رم. از سرزنش ها و پندهای اطرافیان خسته شدم .همه به نوعی انگار از وضعیت من خسته شدن. خودم هم همینطور. پس من بالاخره باید چه کنم؟
وسواس و ایده آل گرایی در ازدواج مسئله ای است که در زمان های اخیر بسیار رایج شده و باعث شده ازدواج را برای افراد دو چندان مشکل کند. در بحث از علل و عوامل ایجاد کننده این امر می توان به بالا رفتن سن ازدواج و کمال گرایی افراد در سن بالا اشاره کرد. ازدواج نیازمند انعطاف و سازگاری طرفین با شرایط و موقعیت های جدید است. دختر و پسری که سالهای سال با شیوه و منشی ثابت و شخصی زندگی کرده اند وقتی در سنین بالا تصمیم به ازدواج می گیرند بسیار برایشان مشکل است که خود را با شرایط یک شخص دیگر وفق دهند و سازگار شوند.
ضمن آنکه بالا رفتن سن و افزایش بلوغ و پختگی باعث تفکر بیشتر افراد در مورد جزئیات و رفتارهای مختلف طرف مقابل است و باعث می شود تا شخص چراهای بیشتری را برای موضوع های مختلفی که با آنها برخورد می کند داشته باشد. از آن گذشته تجربه فرد نیز در موارد مثبت و منفی، بیشتر است و باعث می شود افراد طبق تجربه های گذشته دیر تر در مقابل موضوع های مورد مواجهه توجیه و قانع کردند و مدام شایدها و اماها و چراهای فراوانی را به زبان و ذهن بیاورند.
بالا رفتن سن و افزایش بلوغ و پختگی باعث تفکر بیشتر افراد در مورد جزئیات و رفتارهای مختلف طرف مقابل است و باعث می شود تا شخص چراهای بیشتری را برای موضوع های مختلفی که با آنها برخورد می کند داشته باشد.البته سپری کردن روال منطقی در ازدواج به هیچ عنوان نکوهیده نیست بلکه همیشه روانشناسان افراد را به شناخت های معقولانه دعوت می کنند. اما گاهی این شناخت های معقولانه به وسواس و نکته سنجی افراطی کشیده شده و مسیر را برای انتخاب بهینه سر می کند.
لذا روی صحبت ما هم با جوانان است و هم با پدران و مادران دلسوز آنها. با جوانان می گوییم که نهایت تلاش خود را داشته باشنید تا شرایط و پیش زمینه های لازم برای ازدواج را زودتر فراهم کنید. از انتظارات و توقعاتی که خیلی ضروری نیست و باعث به تاخیر افتادن ازدواج می شود پرهیز کنید. پیش از ازدواج را با پاکدامنی و تعهد شخصی بگذرانید تا در جریان انتخاب نسبت به طرف مقابل بی اعتماد نشوید. در مواقع تردید و دودلی از مشاورین امر کمک بگیرید تا با دلایل منطقی بتوانید تصمیم درست بگیرید. پس از شناخت صحیح نیز کار را به خداوند مهربان بسپارید بر او توکل کنید و از او طلب یاری و خیر نمایید. وَأَنکِحُوا الْأَیَامَی مِنکُمْ وَالصَّالِحِینَ مِنْ عِبَادِکُمْ وَإِمَائِکُمْ إِن یَکُونُوافُقَرَاءَ یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ "ومردان وزنان بی همسر را همسر دهید، وهمچنین غلامان و کنیزانصالح و درستکارتان را، اگر فقیر وتنگدست باشند خداوند آنها را از فضلخود بی نیاز میسازد، خداوند واسع وعلیم است."(سوره نر-۳۲)
اما شما پدران و مادران به جاست که دست حمایتتان را همواره بر سر جوانان نگهدارید و از حمایت های خود در جهت تسریع ازدواج جوانان دریغ نکنید. جامعه امروز شرایط سختی دارد و جوانان از جهات مختلف در فشار و سختی به سر می برند و اگر حمایت و یاری شما در زیر سایه خداوند متعال وجود داشته باشد بهتر می توانند بحران های زندگی از جمله ازدواج را به سلامت سپری کنند. آنها را به ازدواج آگاهانه و بهنگام تشویق کنید . و اجازه ندهید با ایجاد توقعات و انتظارات بی مورد سلامت انتخاب آنها به خطر بیفتد.
فهیمه کهتری
منبع-وبلاگ dailylink
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر